JUL

Nu har det varit julafton. Å vilken bra sådan det varit! Lugn och skön, med familjen.

God mat, kalle anka, söt bäbis i grannhuset, choklad, saffransbullar, å jättefina julklappar...
Presentkort på kläder å böcker å en porslinsaffär, massa delar till höganässervisen, ett spel, wok-panna, en fin olivolja, en dressingflaska, ett par böcker, en film, lite skönhetsprodukter, ett underställ, en termos, en kostabodaskål, en liten staty, ljus, två tavlor, choklad, två väskor, vantar och pengar som tillsammans med de pengar R fick räcker till en diskmaskin.

Hoppas jag inte glömde nåt nu...
Idag ska jag nog ta en tur på stan å se om jag hittar på nåt kul att handla på rean.. Fika iallafall =)

På söndag åker vi till sälen,
Jag och R, Perra och Karin. 5 dar i snön, skidor å god mat. Å varm choklad med marchmallows (hur stavas det egentligen)
Hoppas på ett lika bra nyår.

nu är jag hungrig!

jul

Surprise! Snart är det jul! Nu är det bara 5 dagar kvar...

Julklapparna är nästan färdiginslagna och jag ska bara handla en liten till. Jag har både hunnit baka lussebullar och pepparkakor, och dessutom ätit upp det mesta =) Jag har några små julprydnader på pianot och en lysande julstjärna i fönstret. 2 julkort har ramlat ner i brevlådan och jag har fått (och öppnat!) två julklappar =) Jag och R har tillsammans käkat 6 kg julskinka i december och jag har köpt nya röda leggings att ha på julafton...

Jag måste säga att julstämningen faktiskt verkar börja infinna sig, å idag har jag tvättat å börjat packa eftersom vi åker till uppsala imorrn och jag stannar där till juldagen.

God jul allihop och hoppas ni får en fin och lugn jul!

tentor

Tenta är ett negativt laddat ord, iallafall tills man lämnat in dem, då är det positivt ända tills man får en ny. Som mens. Skönt att veta att man funkar, men det är jobbigt att ha. Eller städning -  skönt efteråt.

Jag har lämnat in allt jag låg efter med, men då lärarna på min skola är överhopade med arbeten och har massa relger om omtentadatum å allt så vet jag ändå inte hur det kommer gå, om de kommer hinna bli rättade i tid... Annars får jag begrava mig ett halvår i väntan på bättre tiden.

En lärare svarade att hon skulle ta tag i det på en gång. De två andra kom med varsin bassning och förklaring på att när man är sen så får man inte räkna med nåt... Jag har mailat studievägledaren och förklarat situationen, och hoppas det ska hoppa ner nån skyddsängel å ordna detta åt mig. Man känner sig lite som ett dagisbarn när man mailar lärarna. bla bl bla... jag är sen in och hoppas ni kan rätta uppgiften... Klart jag fattar att de har mycket att göra, men...
Min värld snurrar kring mig, och i min värld tar man hänsyn och hjälper de som inte mår så bra så att de ändå klarar sig. Det jag behöver nu för att få börja nästa termin är att tentorna som jag FAKTISKT KLARAT AV TROTS ALLT blir rättade... Vad ska jag göra annars??  Suck... Jag känner faktiskt inte att jag får skylla mig själv.  Jag känner mig glad över att jag börjar må bättre och förväntansfull inför våren och sista terminen. Å jag vill inte behöva oroa mig för det här med tentarättningarna.
Give me a break! Alltid är det nåt...

Snälla, håll tummarna med mig!

Swimmingpool och ommöblering...

Hur mycket ska man fixa på en dag?

Imorse när jag gick upp, så gick jag först på toa, för när man sovit 12 timmar så är blåsan inte bara överfylld... Den är på spränggränsen. Å efter den lättade känslan gick jag in i köket för att hämta vatten, å när jag gick över tröskeln hörde jag ett plask... Jaha spännande, tänkte jag, å kikade ner på golvet där jag stod med fötterna i en swimmingpool..! Okej... vatten... Vad är det nu som gått sönder? Det droppade från kylskåpet, så min första instinkt var att öppna kylskåpsdörren. Å då fick jag min morgondusch också! Det är inte varje dag man får bada och duscha i köket heller..
När jag tittade in i förödelsen, och såg att skinkan och smöret och alla grönsaker också fått en egen swimmingpool, så förstod jag att kylskåpets förminskade surrande som jag var så glad över på kvällen inte berodde på att kylen hade haft barmhärtighet mot mina öron, utan den hade helt enkelt lagt av. Hur mycket jag än tryckte och vred på kontakter och knappar, så surrade den inte igång igen. Detta resulterade helt enkelt i att jag ägnade min förmiddag åt att torka golv och rädda den mat som räddas kunde..  R har varit och beställt en ny kyl idag. Den kommer på fredag. Så innan dess blir det fryst mat och frukt..

Sen var det en av oss som ville möblera om sovrummet.. (ni som har varit här å hälsat på vet att det var ett bra sovrum, som inte behövde ommöblering, men om en i ett förhållande vill något så gör man det...) Så den senaste timmen har vi nu krigat mot dammråttorna som regerat i vårt sovrum sedan vi flyttade in. Dammråtorna har gjort halvtidsseger mot R:s allergi, men vi kommer vinna i finalen. Det blir nog bra iallafall... Annars möblerar jag tillbaka en vacker dag =)

Dagens vinst var att jag lyckats plugga nån timme iallafall, och varit på stan en timme med mormor & co, trots allt annat som stört.

Nu är det dags att äta nånting. Inte för att jag är hungrig (nämde biverkningarna i förra inlägget) utan för att det var 6 timmar sen jag åt.


Förtränga...

Objektivitet.
Det blir bara svårare och svårare. Hur har man självdistans nog att se sig själv på ett objektivt sätt?

veckans ord: Biverkningar. Jag HATAR biverkningar. Ipren ska hjälpa mot huvudvärk, men se upp för en av biverkningarna som är huvudvärk! Sen en annan medicin har bland många biverkningarna: diarre, förstoppning, sömnlöshet och trötthet.
What?? Motsägelsefullt tycker jag. Å sen tycker jag också att det inte är rättvist att drabbas av flera biverkningar samtidigt, för det kan bli riktigt snurrigt och jobbigt. Faktiskt. Idag är jag gnällig...

Jag är förresten sugen på julskinka, fick nån fix idé när vi bakade lussebullar för några veckor sedan, och den släpper inte. Ska försöka få R att åka å handla.

sen sist...

Sen sist jag skrev har jag hunnit massor
  • komma till insikt om vad jag måste ta tag i med mig själv för att kunna må bra
  • varit ute å partajat i avesta å träffat lite folk
  • Haft lillasyster på besök.
Den senaste är förresten kvar en timme till.. hon diskar å är duktig =) Vi var på badhuset igår å simmade, bubblade och åkte vattenruchbana oräkneligt många gånger.. Himla rolig kväll!

Nu ska jag fortsätta må illa...

RSS 2.0