Naken =)

Idag är jag ledig. Då spenderar jag tydligen mina första 2 vakna timmar naken i soffan. med en tallrik flingor.... =)  nerbäddad under mitt sköna täcke... ganska skönt faktiskt att lufta kroppen... låter kanske stört, men att springa omkring i de där sjuksköterskekläderna hela dagarna... är faktiskt inte skönt.
ingen stretch, ganska hårt tyg. å så är det så varmt att man inte kan ha sköna kläder under, för då skulle man svettas bort av värmen..

Jaja. kan det bli bättre än att ligga nerbäddad i soffan? Jo, jag fick LÖN igår. pengar som jag tjänat ihop själv genom att jobba och slita... haha. LÖN är bättre än CSN, för då vet jag att pengarna är mina, och inte behöver betalas tillbaka tids nog.

Iallafall så föds vi nakna, så det är väl inte så knäppt iallafall? Mest bara..... naturligt =)

Vädret.


Jag funderar mycket nu för tiden. Som R skulle säga; FÖR mycket. Men jag tror inte det, faktiskt. Ibland måste man fundera mer, å ibland flyter livet mer på utan att man funderar. Jag tror att ödmjukhet bottnar i funderingar. Självkännedom gör det iallafall helt säkert!

Idag funderar jag över vädret. Att här om dan var jag jätteglad, å då var det soligt och fint ute. Å nu är jag inte så glad, å nu regnar det ute. Humöret verkar följa vädret, eller är det tvärt om? Är det vädret som följer humöret?
Om jag är ego och tänker att världen snurrar kring mig, så kan nog vädret följa humöret... Mina grannar är med all sannolikhet inte ledsna hela bunten, å det regnar ju hos dem också...  Det kanske mer är så att jag inte upplever detta regn som ett ljust och lätt sommarregn, för att mitt humör inte är glatt?

Så allt det där pratet om vädret, kanske inte är så tokigt ändå?


Förresten så märkte jag idag att vi går mot mörkare tider. Sånt märker man när man jobbar kväll å ska ta sig hem själv.

inte då...

Nähä?
Å det betyder? Sen? Nu?

Hur ska man veta när då?

Rankhyttan

Karin fyllde år, så jag tog med henne på en överraskningstur. Till Rankhyttans herrgård.
Det var såååååå himla myyyyyysigt!

När vi kom dit fick vi uppgraderat till sviten i herrgården istället för rum i annexet, för de hade inte så många gäster. Så gick vi till deras spa å fick varsin 75minuters helkroppsmassage! badade bubbelpool och bastu och bara myste..
Sen var det middag, jättefint och mysigt uppdukat för bara oss i en sal på herrgården, å så underbart god mat.
Potatisgratäng med fläskfile och kantarellsås. pannacotta till efterrätt... å så ett glas italienskt rött på det.
Sen gick vi en promenad i de fina omgivningarna å sen en upptäcksfärd i källarvalven under herrgården... Lite läskigt då det spökar där, men vi träffade inte på nån.

Det är så häftigt med gamla saker. I kungsladan som är 500 år gammal hade folk som varit där ristat in sina namn.. fanns från 1520...så kul att tänka på alla som varit där innan. Å så fanns det gamla gästböcker på herrgården den tidigaste jag såg var från tidigt 1800tal.

Efter en god natts sömn och en fin frukostbuffé åkte vi hem.
Behövs lite rekreation för en billig penning, så åk till rankhyttan. Jag kommer åka tillbaka!

Nu ska jag ut i solen, för man måste ta vara på den!



Igår: 2009-07-09

Igår somnade min lilla gammelmormor in. Kl.12.20
Det var fint att få vara med, fint att kunna göra något.
På morgonen när jag åkte dit så hade en ros på min balkong slagit ut. Jag tog med den i en vas, för rosen nästan sa att den skulle följa med. När personalen hade gjort iordning henne så fick rosen ligga på hennes bröst. Det var verkligen fint...
Allt var så fint.

På ett sätt vill jag komma ihåg den dagen i detalj, på ett sätt glömma och svälja tårarna.
Det är inte så lätt att sjunga när man gråter.

Människor

Alla människor är unika och ovärdeliga.. Men vissa slår helt enkelt högre än andra.
Vissa verkar förstå allt, orka allt och är rakt igenom så fina att man känner sig lyckligt lottad bara av att få vara i deras närhet.

Jag är känslig just nu.... Har varit hos gammelmormor 3 gånger idag, det är inte så mycket kvar av henne nu... Hoppas allt går bra nu, å så får vi själva tolka vad vi tycker är bra.

Nu har jag skrivit och skrivit om flera gånger, så jag lägger ner. Ni som undrar kan ju fråga istället. Det blev nog för privat.

Ska försöka krypa till kojs nu... R är i hedemora, så sängen är tom. Kan va ganska skönt ibland, men just ikväll är det inge roligt att vara ensam faktiskt. Jag vill ha en arm att ligga på...



RSS 2.0