I've got what you want...

Dryg fjortiskaxighet. Gå omkring med tröjor med kaxiga och utmanande texter på.
Vad vet du vad jag vill ha? Är det choklad du har, så tänker jag inte kaxa emot, då har du ju rätt... =)

Jag ska göra en ny tröja, med syftet att lyckas hålla människor borta på krogen (vilket jag egentligen inte behöver...)

"I've got what you don't want"

Haha =)

Kul skämt! Men du har ju själv valt att läsa, så jag tänker inte be om ursäkt.

Mat


Det är faktiskt en stor del av livet, vilket jag ännu mer förstått idag... ;-)

Mat är ett sätt att umgås, att bli glad, njuta, överleva. Mat är nåt man kan prata om med de flesta, byta recept, pröva nya... De flesta klarar av att laga några rätter iallafall, och alla, verkligen ALLA har något slags förhållande med mat.
Jag tycker det är roligt att planera en god middag, eller en lyxfrukost, det är kul att göra nåt för andra, och man tröttnar aldrig på mat.. viss mat, men finns det något i världen som har så stor variation som mat?
I helgen var det marknad, och nu har jag 8 nya kryddblandningar i skåpet.. Jag fick en fin gryta i julklapp, vilket också ökar den positiva upplevelsen när man lagar mat.

Mat har ett helt eget rum i ett hus, å till och med i vår 2:a har den ett alldeles eget rum (som jag visserligen pluggar i, men..)
För att sammanfatta, så måste jag haft väldigt tråkigt när jag hade ätstörningar, eftersom jag har så roligt nu =)

(Tack, nu fick jag nåt att skriva om, bara för att "nån" reflekterade) :D

Ännu mer sjuk och ännu mer gnällig.

Som sagt så kände jag mig lite sjuk i lördags, med feber å allt blev det bara sämre. Å sen slapp jag den så jag kunde åka till västerås igår. Men nu är den tillbaka å bankar på mina tinningar... Snart har jag gjort slut på en halv burk honung, å inte är det nån dunderhonung ska jag säga. Jag har inte fått ett dugg mer energi, och orkar snart inte ens lyfta den förvånansvis lätta kurslitteraturen till den här korta kursen...

Imorrn ska snoriga lilla jag sätta mig på bussen till fagersta för det är seminariedax! Tack vare biblioteket har jag inte de två böckerna som ska diskuteras, utan jag har en.. som jag snodde av camilla idag... Tur det iallafall. Bibl slarvade bort en av hennes böcker också.. Det kanske är nån slags hemlig strejk på G, så nu har "de" klätt ut arbetslösa
tanter och satt dem där, och hoppas att ingen märker nåt. Låna ut barnböcker klarar nog de flesta av, men uppenbarligen inte att fjärrlåna och beställa böcker... Nu ska jag sluta gnälla och sammanfatta boken "Det goda teamet" tills imorrn, annars kommer mamma banna mig ännu mer ;-)

japp

C-uppsats.

I onsdags lämnade vi in C-uppsatsen! Jag blev helt tokig i huvet å fick för mig att jag skulle åka till uppsala.. Jag kände faktiskt att jag behövde lite uppsats-semester, för mitt huvud är proppfullt av vetenskap och jag behövde nåt annat att tänka på ett par dar. Måste förbereda inför opponering på torsdag, men men. Håll tummarna!
Så på onsdan när jag kom var jag hemma å pratade med mamma om allt mellan himmel å jord, träffade systrarna och åt ostkaka! Sååå länge sen jag åt det, hade glömt att det var så gott... Mums.. :)

På torsdan var jag å malin lite spontana. Vi åt max-mat, köpte choklad och åkte till bauhaus där malin köpte massa saker för att göra om i sin lägenhet. Mörklila å grejer... coolt.
Sen på kvällen var jag och mamma på bio å såg MAMMA MIA! Så himla bra film. Det ryckte i min sångnerv hela filmen å den var så välgjord och rolig! Skrattade tills jag fick kramp.

Helgen är oplanerad, vilket känns skönt. Jag har tankar om att åka på secondhand, men måste få upp Rickard ur sängen först. Sen borde jag ta mig iväg å träna, för den enda träningen som vart senaste veckan har blivit promenader. Har man fixat världens bästa träningskort som man får både gymma, simma å hänga i relaxen på, så måste man ju använda det. Synd att de inte öppnar förrns elva på helgen. Det är ju nu vid åtta-nio på morgonen som man vill dra sig iväg, så man inte behöver göra avbrott för träning mitt på dan.. jaja.


Ska väl äta lite frukost om det finns nåt hemma..

Karma

I torsdags hade vi opponerings-seminarium, som faktiskt gick rätt så bra både för att alla höll tummarna och för att vi är väldigt duktiga! =) Snart är det här över... wohoo =)

Jag tänkte att det skulle bli en bra helg. Rickard skulle åka bort, så jag skulle ta tag i städning och skolarbeten.
På fredan sågs jag och sara, vi bubblade å bastade på metropolen, och sen gick vi hem och åt tacos och godis. Mysigt. Sen på lördag morgon när jag vaknade mådde jag lite illa å hade huvudvärk.. Jag utförde ändå lite ärenden, men sen däckade jag i mormors soffa med jätteont i halsen... Tack gode gud för tabletter.

Nu ligger jag iallafall i min soffa, rickard kom hem igårnatt å vi bara segar, för jag orkar inget mer. Feber å jag låter som att jag är den maskulinaste av män när jag pratar.. Jag är godissugen också.

Jag trodde man fick bra karma av att vara duktig och plugga å göra saker för andra, men då borde inte karma komma å sjuka ner mig tycker jag... Orättvist.

host host
/Ida

Lugn syndig helg =)

Hello!

Denna helg har varit syndigt lugn. I fredags var det lugnt. I lgår var det lugnt. Jag var å handlade mat, hyrde film och gick världens kortaste promenad. Idag är en lika lugn dag.. När R har kommit ur sängen ska vi ta en sväng till Ikea å se om vi hittar en bra hylla till vardagsrummet. Å kanske nåt annat kul =) Det brukar alltid bli massa mer när man åker dit. Jag brukar försvara det med; 10 mil åker man inte varje dag, så man får ju passa på! haha. Å jag går på det varje gång.. ;)

Det mest syndiga den här helgen är maten... mums...
Igår åt vi fläskfilé med en sås på blåmögelost (plus massa feta mejeriprodukter) och rosmarinpotatis... Sen blev det marängsviss till efterrätt.. Å imorse åt jag lyxfrukost, leverpastejmackor med både varm choklad och smoothie.
Detta har jag också ett försvar till; Lagom mängder, bara en portion (tur att vi har stora tallrikar) å är det lördag får man unna sig efterätt.

Ska väcka min tröttis.. Väckarklockan har snoozat tre gånger, men det funkar tydligen inte idag...

bye!

Brudklänningar =)

Igår var jag, syster och kusinen (som är den förlovade) å hade en tjejdag =)
Vi sprang (jo faktiskt!) runt i hela uppsala å fröken förlovad provade alla klänningar hon tyckte om och några till. Vi käkade sushi och efter att lillasyster avvikit för att åka till jobbet så fikade vi på ofvandahls. Mysigt!
Det var jättekul igår, å ännu roligare ska det bli att få se henne i den perfekta klänningen i maj. hihi. Det är mysigt med bröllop, synd att man bara får göra det en gång...

att knöla

Nu ska jag iväg till knölfixarn, så hon får knöla med min knöl.. =)

Inatt har jag sovit pissdåligt, tror det var p.g.a. sockerkick igår kväll. Iallafall, under de två timmar som jag ändå sov, så hann jag drömma att jag hade lungcancer och att knölen i ryggen var en metastas i skelettet. Detta innebar att jag skulle dö.
Nu vet jag att det är en muskelgrej, men så svettig jag var imorse när jag vaknade har jag nog inte ens varit efter ett intensivgympapass på friskis nån gång...

Ska cykla iväg nu.. Mmmmm.... terror-lyx.


Är det förresten nån som läser?

Saker som inte håller i universum

Om man alltid ska sluta med något när det är som roligast, eller alltid ska sluta äta när det är som godast, eller ska sluta när man ligger på topp.. Då kommer man aldrig känna sig klar... Vem vill sluta äta godiset när man precis börjat? eller sluta tävla när man ligger i ledning och har chansen att vinna? Vem vill göra slut på ett förhållande när allting bara är toppen?

Om man bråkar med en vän,  då har man kommit förbi stadiet när allt var bra. Ska man då sluta bråka och göra allt bra igen, så man kan avsluta vänskapen? Då kommer man ju inte vilja avsluta om allt är bra, å man kommer fastna, å allt kommer bara gå runt, runt å runt...

Det jag egentligen undrar är hur vi inte har nån instruktionsbok till livet, när det kan vara så svårt att leva ibland..? Varför finns det så sällan ett rätt eller fel? Varför ska vi va så olika att allt bara fastnar? Å hur ska man orka ta tag i allt jämt?

Fredag i borlänge

Idag är det lördag, men igår var det fredag och jag och Rickard kom äntligen iväg på vår "nu ska bara vi två göra nåt kul tillsammans" kväll. Så vi tog bilen till borlänge å åt supergod grekmat på tzatziki, promenerade runt hand i hand i stan, å avslutade kvällen med bio. Vi såg den där rallybrudar =) Så himla rolig.. Det var en såndär film som man inte kände att man sett förr.. om ni hänger med? Bra skådespelare, å rolig handling.
Vi planerade för typ 5 veckor sen att vi skulle iväg, men det har hela tiden kommit saker ivägen..  hur är det möjligt? Vi bor ihop, å har inga fasta scheman på andra saker att göra.. vi träffar kompisar då och då, jag tränar, rickard jobbar över.. Så omöjligt borde det inte vara! Men men.. Jag ska inte klaga, för nu har vi kommit iväg.
I somras var vi ju borta en vecka.. tallinkryssning, å så var vi på peace and love. Så egentligen gör vi saker då och då.
Undrar varför jag är så besatt av att vi ska ha massa tid tillsammans...?
Kanske för att jag träffar min pluggkompis mer än jag träffar Rickard!?

Jag är typ fortfarande mätt från igår.. Åt dolmades till förrätt, små vindolmar med sallad och tzatziki. Å sen åt jag grillad lax med klyftpotatis. Rickard åt ett stort berg med kött såklart, flera olika sorter, å jättegoda små räkor till förrätt =)

Nu ska jag gå å köpa nybakt bröd (orkar inte själv idag) och sen ska jag skala räkor, för vi ska snart äta frukost.

Mysmys...

Knöl

Jag har en knöl i ryggen, å nu har jag fått ändan å beställt tid hos världens bästa friskvårdsterapeut för lite välbehövlig igenomklämning. Ska dit på tisdag.
Den är helt åt skogen faktiskt, pirrar som små elstötar om jag inte rör mig X-antal gånger i timmen.. å sitter bara på vänster sida. annars har jag haft en bra rygg de senaste veckorna för att jag börjat röra mig, simma, gymma, promenera å så..

Imorrn har vi kvällspass, så jag ska ta en supermorgon, men simning och bubbelpool på metropoolen.
Återkommer med info om hur himla skönt å avslappnande det var =) Å välbehövligt... haha

byebye-äppelpaj

vart tog helgen vägen?

Tacos, födelsedagsmiddag, utgång... Egentligen hann vi med endel under helgen, även om den försvann alldeles för fort.
Några bilder kommer inte, vågar inte lägga ut dem ;) haha.. kommer kanske inte ihåg allt blixtklart, men kul hade vi!

Nu är jag sötsugen å rätt trött. Rickard har diskat efter vårt sjöslag igår, å jag är nyduschad och klar inför veckan.
Skit-tråkigt inlägg, men det blir så ibland när man är tom i huvet.

Natti natt

Malou och 4 fulla tvättkorgar

Idag är jag ledig, så jag har tvättat sen kl 7, bara för att komma på att åtta maskiner tar ett par timmar att köra, å ännu längre att torka, hänga, vika, bära...

Iallafall så ligger alla mina handdukar i torktumlaren just nu, så jag tänkte att jag skulle lyxa till det med nyhetsmorgon på tv4. man brukar alltid snappa upp nåt matnyttigt. Men så växlar det precis över till 'efter10'. å blä.... Jag tycker att Malou von Siverts är den sämsta "journalisten" i världshistorien. Jag började min anti-malou-kampanj för ett par år sen, då hon gjorde en jättedålig intervju med jonas gardell. Jag var så arg på hennes aggressiva utfrågning, att hon inte lät honom prata till punkt, utan avbröt honom konstant. vem som helst märkte väl att han hade mer att säga. Genom åren har jag stört mig på det lilla jag orkat se av henne, å nu såg jag en intervju med bob hansson, världens charmigaste poet. Å vad gör fanskapet? Hon lägger orden i munnen på honom, påstår att han känner och tycker saker, avbryter när han är mitt i intressanta resonemang som jag, och säkert många med mig, vill höra klart på! är det för mycket begärt att få tala till punkt? Å inte slutar hon heller, fast han påstår att så var det inte alls.. Jag blir så trött, så trött, så trött.. Flera gånger har jag tänkt skriva ett brev till tv4 och fråga snällt varför de inte avskedar sin misslyckade programledare/journalister, men jag antar att det inte kommer bli nån förändring bara för att lilla jag klagar.. Skulle man starta en protestlista? intervjua malous stackars offer om hur de upplever att bli intervjuade av henne? jaja, skitsamma.

Nu är det nog klart, så jag ska dra ner i tvättstugan igen...

fredag på en torsdag :)

Å mitt i all stress, så säger vår handledare; det går ju bra för er, ni har kommit långt! Å jag bara tänkte; va!? har vi lyckats lura vår handledare utan att ens försöka. sen började jag fatta, att vi är ju faktiskt väldigt engagerade och motiverade, och vi har verkligen jobbat hårt de här veckorna.. Så nu ska vi ta en ledig dag! En ledig fredag!
Är det nån som hört om sån här lyx förr?

Kämpat, det har vi faktiskt gjort. släpat hem säkert 20 kilo böcker från biblioteket, suttit i somras och skrivit etisk ansökan och förberett, suttit hela dagar å lyssnat om och om igen på intervjuer å skrivit ner varenda suck och varenda ehm, ja..., hmm,, jo.... ehm... Jag skulle säga att jag överlevt, men knappt mer än så. Till och med dödat sorkar... (för sorkens skull, jävla curry som inte fattar att han gör illa dem när han knäcker ryggraden på dem) Vi körde med stor sorg över en med bilen idag..(för vi ville inte slå ihjäl den) ... undrar om man ska sluta se på actionsfilmer.. :) Vi sjöng iallafall "blott en dag" och gav den en sista flygtur..

Nu har vi runt 2 veckor kvar, då vi kan koncentrera oss på mindre saker, att jobba med detaljer, så vi kan känna
 att vi lämnar in världens bästa arbete sen.

Jag är fortfarande upprörd över alla småflickors beteende, att kalla varandra fula saker lika ofta som de blinkar, och inte förstå innebörden i det.. Fast är man arg så är man.. Tycker bara att det är stor skillnad från när jag var liten..

I måndags så gymmade jag, och i tisdags simmade jag med linda, å sen bastade vi å bubblade i poolen. Undrar om det blir gym eller sim idag..? kanske en promenad hem å gym sen..

Imorrn kommer Elin K och Cissi B för att leka med mig i helgen. Å vi ska äta tacos med syskonen Skog, och äventyra med nån öl på lördan. Jag har en BIB, en vit å jättegod. kanske tar ett glas ikväll, på min fejk-fredagkväll.

RSS 2.0