dagar

Hur lång är en dag? Inte lika lång som den upplevs. Idag t.ex. har hittills varit typ 40 timmar, medan helgens dagar bara var runt 10 timmar. Undrar hur lång morgondagen blir... första dagen på äldrevårdspraktiken..  Jag håller tummarna.

Annars, när vi är inne på ämnet dagar..  Något som är riktigt rolig nu för tiden är att räkna ner, för nu har jag grejer att räkna ner till:
9 dagar kvar till Tjeckienresan
61 dagar kvar till examen
64 dagar tills jag börjar jobba som sjuksköterska

Roligt roligt!

Pluggveckan är slut

Å en ny praktik-period börjar imorgon. Jag ska ha dementa patienter och finska patienter, så mitt pratbehov kommer antagligen inte tillfredställas de närmaste 7 veckorna. Lite orolig är jag, efter allt man hört, men jag tror nog det kommer lösa sig. Varför skulle det inte det? Jag har iallafall bett om uppbackning från skolan och kommer få besök av läraren för att kolla att allt går som det ska. Tur det. Hon verkar schysst, läraren ingrid =)

Pluggveckan var också schysst. Jag hade glömt hur lyxigt det var att få planera sin tid själv, kunna ta en 3 timmars lunchpaus hos mormor å ta en promenad i det varma vädret...

Men back to verkligheten. Livet är inte sånt, så det är lika bra attt du vänjer dig ida...

Idag har jag tre saker på listan:
1. lämna tillbaka hyrfilmen jag GLÖMDE lämna tillbaka igår. Skäms på mig!
2. skriva klart tentan som ska in på onsdag
3. Baka mer bröd, för den som bakades i veckan blev vääääldigt god å är snart slut =)

Å sen så ska jag självklart passa på att kramas med R som kommer jobba i västerås tills på torsdag. Otroligt Omysigt att sova själv. Hans armar passar perfekt att somna på... och i  =)

lördag...

...är det inte idag, jag vet. Men det var lördag i helgen som var... haha =)
Det var en bra lördag. Vi åkte till gyn i falun, för jag hade tid där för att diskutera... men klart att de bestämde sig för att de skulle ta en titt iallafall. Men men. De sa att det såg bra ut, så nu kan jag lugna ner mig lite. Endometriosen hade lugnat sig, för stunden iallafall, å det är ju himlarns trevligt, att inte ha ont varje dag. Jag gillar liksom inte smärta...

Sen iallafall så åt vi på max =) Sånt får jag göra när jag har varit duktig och uppfört mig hos tant doktorn.. Å så shoppade vi lite, å sen åkte vi till Säter och kollade på årets sötaste bäbis. Helt sjukt fin! Rickards systerdotter version2. Jag fick till och med äran att hålla i underverket.. Mys!
På kvällen handlade vi mat å jag slapp laga den! Då smakar den ännu bättre!

Det var lördan... Söndan var en seg-dag, måndan är hittils en bra dag trots plugg =)

sayonara sålänge!

tentatider

Det är tentatider, som alltid när man går på högskolan. Förra veckan lämnade jag in historiens sämsta hemtenta. Jag kollade igenom den lite snabbt nu inför ett seminarie vi ska ha, å jag fattar inte ett dugg av vad jag skrivit! Jag fick en chock och en skrattattack samtidigt, å nu försöker jag att inte oroa mig för omtenta. Det tar ju typ 3 veckor innan man får svar på sina tentor.. Det är inte så kul att behöva börja om sen. Dessutom sa nån att skriver man inte godkänt så finns ingen chans att komplettera, utan det blir salstenta istället... Jätteskoj.

Idag har jag hemmastudier. Det innebär att jag borde skriva på nästkommande tenta, dvs. teamtentan som ska in den 1 april. Men vad gör jag? Visserligen gick jag upp halv sju imorse å skrev en sida, men sen tappade jag sugen. Det är så ruggigt luddiga instruktioner till tentan, så jag vet liksom inte vad jag ska skriva. Ni ska få en kortfattad instruktion, så får vi se om nån kan hjälpa mig!

Teamtenta:
4-10 A4 sidor dataskrivet.
Reflektioner och upptäupptäckter kring teamarbete, integrera teori i praxis.

Tack för den kära lärare! Jag översätter det typ till: Skriv vad du vill =)  Så...  Vad vill jag skriva?

mat.

Tacopaj med Sandra =) mmmmmmmmmmmmmmmums!
Blev lite för många ballerinakex till efterrätt bara. Slutade äta för över 2 timmar sen men mår fortfarande illa :/
Det där med lagom är svårt, särskilt när man har med choklad att göra.

Jag klurar å klurar på examen å tentor å praktik. Det tar tid. Men nu är det bara 76 dagar kvar. haha! Vi ligger på slutspurten, livets hårda skola och jag, och det är jag som leder! Men fortfarande kan allt hända.

Jag lånade böcker på biblioteket idag. tråkiga böcker. Men när jag har skrivit den tråkiga tentan så får jag lämna tillbaka de tråkiga böckerna, å då blir det mycket roligare igen!

Sen så har jag fått bäbisnoja igen... Såg en bild på en liten Elin på facebook, å smälte som antarktis.. Hon var så sjukt söt att jag fick ont från hjärtat och ända ner i tårna. Varför ska barn va så himla söta för? Innan månaden tar slut får antagligen R:s syster underverk nr2, så då kan jag stirra mig blind på den lilla minimänniskan iallafall =)

Jag borde diska, men jag har ingen lust, så jag tror jag tar å skiter i det!

Pusselipuss

blixthalka och tjeckien

Har precis kommit hem från en mördar-biltur från västerås. Biten som brukar ta en timme tog 2 timmar. Jag hade ingen kontroll över bilen, den bara gled på vägbanan. Jag trodde aldrig att jag skulle komma hem helskinnad. Usch... Det var verkligen läskigt.

Igår frågade R mig om jag ville åka med till tjeckien på semester. Han skulle dit m jobbet typ en dag, men så stannar vi en vecka istället. Himla najs med en veckas semester. Jag kommer inte va ledig nåt alls i sommar, så jag får ta min semester nu. Åker den 8:e april =)

Examen närmar sig. med stormsteg. Vill du komma?

RSS 2.0